Real Madrid slog Eintracht Frankfurt med 2-0 och vann UEFA Super Cup

Real Madrid inledde sin säsong 2022-23 med en trofé, då de vann Europa League-vinnarna Eintracht Frankfurt med 2-0 för att vinna UEFA Super Cup i Helsingfors, Finland. Supportrarna hade ett stort firande i fotbollströjor. David Alaba öppnade målskyttet för Madrid i den 37:e minuten. På en hörna hittade två nickar Alaba framför ett vidöppet mål, och han satte enkelt in det med sin dominerande fot. Frankfurt fortsatte att visa lovande efter pausen men saknade mål i den sista tredjedelen och det var La Liga-mästarna som såg ut att ha störst chans att göra matchens andra mål. Benzema fördubblade dock de spanska jättarnas ledning efter paus med en första avslutning från Vinicius Jrs kryss för att ta sig tvåa på Reals mållista genom tiderna.

Det var Benzemas 324:e mål för Madrid, som gick om klubbens legend Raúl. Bara Cristiano Ronaldo har fler efter att ha gjort 450 mål för klubben mellan 2009-18. Han gjorde fotbollströjor nr 9 till en Real Madrid-klassiker. "Han är en mycket viktig spelare, en lagledare," sa Ancelotti. "Han gjorde ett mål i dag och nu går han för utmärkelsen Ballon d'Or." Slutresultatet ger Carlo Ancelotti hans fjärde titel sedan han återvände till klubben förra sommaren, och hans åttonde totalt över båda perioderna i den spanska huvudstaden. Förra säsongen var Benzemas bästa poängkampanj någonsin i en Real Madrid tröja, med 27 mål i LaLiga och anmärkningsvärda 15 i Champions League, och under försäsongen hittills har han inte visat några tecken på att ge upp.

Nästa gång för Madrid är den nya La Liga-kampanjen som börjar den 14 augusti. Los Blancos hoppas kunna försvara sin titel från förra säsongen. De ansluter sig till AC Milan och rivalerna Barcelona i att vinna Supercupen fem gånger, medan chefen Carlo Ancelotti blir den mest framgångsrika managern i tävlingens historia med fyra titlar. Varje gång firar han med spelarna i Real Madrid tröja. Huvudtränaren döpte samma XI som inledde Champions League-finalen och det var en svammel i Reals spel som kommer med att krönas till Europamästare för 14:e gången. Det var uppenbart att för Ancelotti var denna match en fortsättning på kampanjen 2021/22, men också förberedelser för 2022/23.